Tuesday, February 17, 2009

Pear tree branches

Every winter I take some branches from the old peartree in our garden. Even though they are bumpy and crooked I still love them - well, actually that is part of the reason why I need to enjoy them inside.

When they have had some days in our warm livingroom, they begin to reveal their little white tresures. And fine green leaves pop open as if it was a sunny day in spring. (It's almost sad to cheat them!)

These lovely flowers and leaves are the very best part of having the pear branches in my pale pink jug.

I always try to remind the rest of my little family, to go have a closer look at them in the window-sill. My children and my husband tend to feel the spring-is-just-around-the-corner-feeling as well (or else they are extremely good at faking it!).

However, I think it's important to notice the small pleasures in life, and to me this is one of them...

I just hope that my children will remember - and appriciate - to look at lots, and lots of pear tree branches in the future :0)

8 comments:

 1. such a lovely idea
  we have a pear tree in our backyard, if it is nice tomorrow i will be cutting some branches and bringing them inside
  thanks for the inspiration

  ReplyDelete
 2. Det er en dejlig ting at gøre! Jeg får ikke gjort det så meget, det med at tage grene ind, men min mor har altid været fantastisk til det. Og måske er det i virkeligheden lidt derfor - min mor kan sætte grenene, så selv de mest forhutlede grene ligner en million i en vase eller kande - og jeg synes ikke rigtig, at jeg kan det samme. Så jeg venter bare til hun kigger forbi, og så sender jeg hende i haven med en grensaks... :)

  ReplyDelete
 3. Hvor er de skønne - tænk, at de kan drives til at blomstre allerede nu!
  Det er en dejlig evne at give videre til sine børn - at kunne se det store i det små. Jeg håber også, mine børn får den evne med i livet. Den gør alting lidt lysere.

  ReplyDelete
 4. These are beautiful..the colors are so subtle! I am so looking forward to Spring. My yard is completely snowed over and dead and I found ,myslef looking at last years pictures of it in Spring/Summer. I can't wait...I wish I had a pear tree branch as a daily reminder:)

  ReplyDelete
 5. Lækker blog - flotte farver. Jeg tror lige jeg skal ud og klippe lidt i noget ude i haven. Du har inspireret mig :-)

  ReplyDelete
 6. At drive forår er så skønt. Jeg plejer nu ikke at drive pæregrene allerede men jeg kan se at dine er fine så det er måske en fejl. Din vase/kande er så smuk lige præcis som en lys forårs syren. Jeg har en i en ligende farve som jeg elsker.

  ReplyDelete
 7. Lige så det kribler i maven efter forår....

  ReplyDelete
 8. Thank you very much, susan - it's my pleasure if my post can inspire :0) I hope you got some branches from your very own pear tree, to remind you of spring every time you pass by them :0)

  ....................

  Tak for det, Astrid :0) Det er også min mor der har "lært" mig at tage grene ind efter årstiden. Om efteråret var det grene med små røde bær og om sommeren Syrener. Til jul tager hun altid fyrregrene ind og pynter dem med små, røde glaskugler.

  Jeg håber, at din mor snart kommer forbi med grensaksen, så du kan nyde foråret indenfor ;0))

  .................

  Tak for det, Annette :0)

  Det er lidt forunderligt at de blomstrer her midt i februar. Jeg undres og begejstres over det hvert år!

  Jeg håber ligesom du at vores børn vil lære at værdsætte de små, skønne ting som livet byder på i massevis. Det er bare et spørgsmål om at se på dem med de "rigtige" øjne - og dem er jeg sikker på, at du giver dine børn :0)

  ....................

  It is a nice thing to have inside, Christine. Especially when it's cold and grey outside ;0)
  I wish that it was white in my garden like in yours!

  ....................

  Mange tak, Camilla - det er jeg glad for at du synes :0)
  Og det er skønt at mit indlæg gav dig trang til at klippe i noget i din have. Gad vide hvad du fandt?? ;0) Forhåbentlig noget der minder dig om forår...

  ...............

  Det er det nemlig, Marina :0) Jeg nyder det i fulde drag....
  Når mine pære grene er visne, så må jeg have nogle andre ind - jeg er sikker på, at Forsythia'en også vil kunne blomstre smukt i stuen nu...

  Jeg holder også meget af kanden. Jeg har købt den i den lille købmands butik på Skagen Museet. Jeg kunne ikke stå for formen og farven på den ;0)

  .....................

  Præcis, Tusindfryd :0) Vi vil gerne snart overraskes med følelsen af forår og endnu flere løg der pibler op af jorden :0)

  ReplyDelete

I - read - and - enjoy - every - single - comment - and - try - to - respond - to - it - as - soon - as - possible.

Thanks - a - lot . . . I - really - appriciate - it.