Friday, January 30, 2009

I just don't get it!!

For the last week I have been trying to figure this out: how on earth do I do the thing on the picture below??

It's supposed to show how one sews an invisible seam on a pair of trousers....

I have read several ways of doing it, I have the right presser foot, I have the trousers....

I just don't get it - do you?

11 comments:

 1. Kära Ulla, nej, tyvärr vet jag inte hur det funkar. Efter studentexamen jobbade jag under ett år i en teaterateljé. Det var underbart - men det mesta sydde vi för hand. Skräddaren vaktade med argusögon att vi gjorde det "som man gör" - och ALDRIG gjorde man det med symaskin ;-) Kram

  ReplyDelete
 2. nix..... fatter heller ikke en bjælde! Jeg har godt nok prøvet MANGE forskellige metoder, men er ALTID endt op med at gøre det i hånden.
  Desværre ikke en ret stor hjælp til dig fra mig :O(

  God week-end og kh herfra - glæder mig til at se, om du evt kan finede løsningen, så vi andre kan gå glæde af dine vise ord ;O)

  ReplyDelete
 3. Jeg kan altså heller ikke hjælpe dig!! Ville gerne, men som de andre skriver, ender jeg også med at gøre det i hånden.. Men glæder mig til du finder ud af det, og skal lære mig det :O)

  ReplyDelete
 4. Jeg vil gerne prøve:
  Trykfoden skal køre på det nederste lag og nålen springer så med nogle stings mellemrum ind og tager eet sting i folden.
  Når du så folder stoffet/oplægningen ud, har du en søm i sømrummet og enkelte sting, som ses som en lille prik fra retsiden.
  Sig til hvis jeg vrøvler :-)

  ReplyDelete
 5. Yup... I do this sort of blind hem on all the smocked dresses I make for my girls. I'd be happy to help you out if you'd like :-)

  Maybe you need some pictures of actual fabric being hemmed this way.

  ReplyDelete
 6. you and me both, babe. i think i need to actually see someone do it.

  ReplyDelete
 7. after commenting I thought, duh, Youtube! and here we go.
  http://www.youtube.com/watch?v=jdKe9crSHac

  ReplyDelete
 8. Hmmmmm - tror heller ikke jeg er til nogen hjælp. Forstår ikke engang hvad problemet er!!!!!

  ReplyDelete
 9. Jeg vil godt prøve. Hvis det hjælper, er de nederste to lag det underste stykke af bukserne. Jeg har ofte gjort det på symaskinen, min mor har lært mig det, og bruger det altid. Det kan sagtens lade sig gøre, men man skal holde tungen lige i munden, således at "det venstre sting" ikke kommer for langt ind på stoffet...
  Håber, det kan hjælpe dig.
  Mvh Karoline

  ReplyDelete
 10. Det er helt OK, Juliane :0) Jeg kan også rigtig godt lide at sy i hånden - det er så dejligt beroligende. Man har styr på sytøjet på en anden måde ;0)

  Det lyder spændende med dit arbejde indenfor teateret. Det må have været hårdt men godt :0)

  Mange hilsner
  Ulla

  .................

  Det gør ikke noget, Rosanna :0) Jeg ender måske også med at gøre det i hånden tror jeg - så ingen vise ord herfra ;0))

  Rigtig god weekend og mange hilsner til dig også :0)

  ..................

  Pyt med det, Gitte :0) Det er altså heller ikke et særligt oplysende billede. Men sådan siger jeg nu nok fordi jeg ikke forstår det ;0) Dem der forstår det, kan sikkert sagtens se meningen med det...

  ...............

  1000 tak for hjælpen, Hanne :0) Hvor kunne du forklare det så det gav mening!! Jeg har forsøgt at lave sy prøver i det uendelige, men uden held...i morgen vil jeg forsøge endnu en gang med din forklaring i baghovedet.
  TAK :0))

  ...............

  It's so very kind of you to offer your help, Marie Grace :0) The comment above yours just explained me how to do it - still I feel so happy that you wanted to help.

  I must say that it sounds as a good idea to use on dresses too. If I get good at it, I have to try it out on a little dress :0)

  Thanks :0))

  ...............

  Just my words, Larissa!! I know I could do it if I saw it. Luckily I just recieved a good explanation on how to do it, but I will definitely have a look at Youtube too.
  Thanks :0))

  ...............

  Helt i orden, Gitte :0) Problemet er at jeg har det hele klar, men jeg aner ikke hvordan tegningen skulle forståes, og hvad var ret og vrang på stoffet? ;0)

  (Elendig kamp! Men flot at vi alligevel skal spille om bronze :0) Dén vinder vi!!)

  ..............

  Mange tak for hjælpen Caroline :0) Det var jo ét af mine problemer med tegningen: at se hvad der var hvad af stoffet.

  Det er dejligt at lære den slags ting af sin mor - min mor gav mig også mange sytricks med videre. Bare ikke lige usynlig oplægning af bukser ;0)
  TAK :0))

  ReplyDelete
 11. If it's any comfort to you, I only know how to sew blindstich by hand, too. It's one of my favorite stiches. You can correct almost anything with that. It just takes a while.

  ReplyDelete

I - read - and - enjoy - every - single - comment - and - try - to - respond - to - it - as - soon - as - possible.

Thanks - a - lot . . . I - really - appriciate - it.