Monday, June 04, 2012

En Liselotte til Anne-Sophie


Endelig fik jeg færdiggjort den Liselotte cardigan jeg har været i gang med over foråret. 3 neon  koral farvede knapper fra Betty P. satte prikken over i'et. Og dertil trenser syet i den fedeste sytråd også fra Betty P. 

Jeg er rigtig tilfreds med trøjen og synes at det var et dejligt stykke arbejde at sidde med. Og endnu en gang blev jeg overbevist om, at runde bærestykker er lige noget for mig - både at strikke og bære.


Jeg ville rigtig gerne have den stribede cardigan klar til weekenden, så jeg kunne tage den med til Anne-Sophie. For det blev hende der fik ejerskabet over den. 
Til min fødselsdag forelskede hun sig i trøjen, og da jeg hellere end gerne vil strikke til mine børn, ja så skyndte jeg mig at sige, at den var hendes. Først ville hun slet ikke høre tale om det, da hun syntes at jeg skulle beholde den, når jeg endelig havde strikket noget mig selv. Men det tog ikke længe at overtale hende derefter og stort hurra for det.

Så nu bor den hos Anne-Sophie og jeg er glad. Glad for at hun gider gå i mors hjemmestrikkede, og glad fordi jeg selv mangler en Liselotte cardigan nu, og er nødt til at strikke en ny til mig selv...


* * * * * * * * * * 

Finally I finished the Liselotte cardigan I have been making over spring. 3 neon coral coloured buttons from Betty P made the finishing touch. And the attendant loops made in the coolest thread also from Betty P.

I'm very pleased with the cardigan and thought that it was a wonderful work to make. And once more I was convinced that tops with round yokes are just me - both for making and wearing.

I wanted to finish the striped cardigan for the weekend, so I could bring it to Anne-Sophie. Because she got the ownership of it.
At my birthday she fell in love with the cardigan and since I'm more than happy to knit for my children, then I told her that she could have it. At first she didn't want to hear of it, because she thought that I should keep it when I finally had knit something for myself. But afterwards it didn't take long to talk her into having it, and a big hurrah for that.

So now it lives at Anne-Sophie's place and I'm happy. Happy that she cares to wear it and happy that I don't have a Liselotte cardigan now, and have to knit a new one for myself...

17 comments:

 1. Hvor fin den er:-)
  De små trenser er meget lækre !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusind tak, Miri. Jeg er også rigtig glad for resultatet - og det er Anne-Sophie også. ;)) Den klæder hende godt og hun elsker bløde cardigans. Den er en anelse for stor til hende, men ikke mere end at det er klædeligt.

   Og der måtte bare være trenser. De er så skønne at lave. :))

   Delete
 2. Smukke farver - og jeg er også vild med de smukke trenser :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mange tak, Liselotte. :)) Det er en dejlig cardigan du har designet. Nu vil jeg snart i gang med endnu en Liselotte - denne gang med borter ved ærmer og kant som opskriften foreskriver. At den skal laves i Blackhill Bomuld & Uld, er jeg slet ikke i tvivl om.

   Jeg har det sådan med trenser, at de hellere end gerne må være der hvor der kræves knapper. De er elegante og giver deres helt eget udtryk. At sidde og sy i hånden er en herlig ting. Jeg bliver dejlig glad og tænker så godt, når nålen stikkes op og ned gennem stoffet. :))

   Delete
 3. Du har lavet et smukt stykke strik der, Ulla, skønne sommerfarver og super detalje med trenserne!

  Håber alt vel oppe i Skals.
  Tanker til dig herfra...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kære Anne, mange tak. :)) Jeg er rigtig glad for resultatet og endnu mere glad for at Anne-Sophie blev så vild med den. Da jeg så farverne Appesinskræl og Skovbær måtte jeg bare bruge dem sammen. :)

   Vi er okay, omend der har været nogle trælse bump på hverdagens vej. Vi glæder os voldsomt til feriedagenes komme - det trænger vi alle til. Men hvem gør ikke det. :))

   Jeg sender dig rigtig mange tanker tilbage. Du er ofte med i mine tankestrømme.

   Kh
   Ulla

   Delete
 4. Hun er virkelig smuk hende Liselotte, elsker de farver du har sammensat.
  Og flot håndarbejde med de skønne trenser.
  Kan godt forstå det glæder dig, at din datter ville eje den, det er da en kæmpe cadeau!
  Glæder mig til at se den næste Liselotte du skal fremtrylle ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg er glad for at du kan lide den, Ditte. Mange tak. :)) Jeg holder meget af striber - og af trenser. Og så har jeg også en svaghed for orange og pink nuancer sat sammen. ;)

   At min datter gerne ville have den, kunne jeg kun bifalde. Det er med at slå til når ens børn gerne vil bruge det hjemmegjorte.
   Nu skal jeg bare have lavet mig en ny Liselotte - og den beholder jeg selv. 100 % ;))

   Delete
 5. Utrolig flotte farger du har strikket med. Cardiganen er kjempefin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusind tak, Eline. :)) Det var en stor fornøjelse at strikke cardiganen. Og garnet er helt utroligt. Blandingen af uld og bomuld passer lige til mig - og mine børn. Dejlig blødt og ingenting der kradser. ;))

   Næste Liselotte cardigan er under opsejling. Jeg skal bare lige have bestemt hvilken farve den skal have. :)

   Delete
 6. Lækker lækker ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. 1000 tak, Rikke. :)) Den fløj af pinde (altså i mine øjne). ;)) Det er så fedt når man bare ikke har lyst til at lægge et strikketøj fra sig. (Men det giver nu sig selv for mig, når arm og nakke siger fra). :)

   Delete
 7. Oh Ulla, what a lucky young lady your sweet Anne-Spohie is! You are so sweet, without any thought you give her the cardigan made for you initially, so so sweet. I'm sure it suits her well and the next one will be as pretty as this one!

  XX

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dear Nina´, thank you so much. You are so sweet. :)))
   I know that you would have done the same thing for your children. Anne-Sophie really appriciates it, so it's a huge pleasure to give it to her.

   I will get one myself. I LOVE cardigans. The next Liselotte will be only one colour, I think. Maybe grey or pale colour.

   Take care, sweet Nina.
   XX

   Delete
 8. NEJ, hvor ER den pæn! Sikke nogle skønne farver, du har sat sammen. Jeg har glædet mig til at se dit færdige resultat - med rette! Jeg forstår godt, at Anne-Sophie er glad, dét ville jeg også være.
  Måske skulle man lige været lidt vovet, og forsøge sig med strik i sådan nogle skønne farver.... hmmm... gruble gruble

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mange tak, Rosanna. :)) At sætte orange og pink sammen ville aldrig være gået da jeg var barn! ;))
   Jeg er glad for at du har glædet dig til at se trøjen. Den lå i en uge eller to og ventede på den sidste montering og nogle knapper.

   Synes du ikke det er en skøn ting når vores børn gerne vil bruge deres mødres håndarbejde? Jeg kan glæde mig over det igen og igen. :))

   Jeg synes helt sikkert at du skulle begive dig ud i noget strik med vilde farver. Man bliver så glad. :))

   Delete
  2. Jeg må igang! Og det skal være noget i sammen farvestil, som din fantastiske trøje. Dén går altså lige i hak med mig :O)

   Delete

I - read - and - enjoy - every - single - comment - and - try - to - respond - to - it - as - soon - as - possible.

Thanks - a - lot . . . I - really - appriciate - it.