Friday, June 15, 2012

Noget ternet, noget sødt og noget blødt...

Igen gik tiden alt for hurtigt. Men lidt nåede jeg da at komme i mål med...


Den sidste og 3. nederdel til min lille nabopige Maria. Det smil hun sendte mig da hun fik de sidste, kan jeg leve længe på.


Og Makronlinser måtte der til, da min søde søn - klokken 23.30 - kom i tanke om at det var hans tur til at tage kage med til klassen den følgende dag. Og har du læst med på min blog rigtig længe, kan du måske huske Emils kage-ekperiment da han var knap 11. Dengang opstod opskriften på Makronsiand kagen, som han døbte den. En kage som indeholder dele af opskriften på Makronlinser, i et uforligneligt mix med Anders And kagen, som måske egentlig er den ene af 2 kager jeg næsten ikke kan kikse med. (Jeg er dårlig til at bage).


Cirka toppen blev færdig og fik sin næsten selvlysende knap fra Betty P. syet på. Nu mangler jeg bare at vaske den, så det skæve træk fra garnet forhåbentlig fortager sig en smule.


Endnu en Cirka måtte der til, så nu strikker jeg en lille stribet af slagsen. To nuancer af blødt ferskenfarvet bomuldsgarn fra min kurv - og jeg er glad. 


* * * * * * * * * * 

Once more time went too fast. But I did manage to finish a little bit...

PHOTO 1

The third and last of the skirts for my little neighbour girl Maria. The smile she gave me when she got them, will make me happy for a long while.

PHOTO 2

And Makronlinser were needed when my sweet son - at 23.30 PM - remembered that he was the one who was going to bring cake for his class the following day. And if you have read my blog for a long time, you might remember Emil's cake-experiment when he was about 11 years old. Back then the recipe for the Makronsiandcake arose, which is what he named it. A cake which contains parts of the Makronlinse recipe, in an unrivalled  mix with the Donald Duck cake - a cake which is one of two cakes that I hardly manage to spoil. (I'm such a lousy baker!)

PHOTO 3

The CIRKA top was done and had its almost phosphorescent button sewn on. Now I just need to wash it, and hopefully the crooked look from the yarn will wear of a bit.

PHOTO 4

I had to make yet another CIRKA  top, so now I'm knitting a striped one. Two shades of soft peach coloured cotton yarn from my basket - and I'm happy.

16 comments:

 1. Jeg har lige kikset en gulerodskage jeg har bagt hundrede vis af gange.
  Den faldt i den grad sammen.
  Hønsene spiste den i løbet af nul komma fem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er ikke ringe at være høne hos dig, Ulla - med luksus mad på programmet. :)) Det er godt at høre at selv erfarne bagere kan fejle en gang imellem. For mig sker det rundt regnet hver anden gang. ;))

   Delete
 2. Ha ha, kl. 23.30 er måske også lige presset nok, men lækre ser de da ud!
  Jeg er helt vild med nederdelen, hvor er stoffet fra?
  OG din strik er som altid lækker, den lyserøde knap sætter lige prikken over i'et! Virkelig lækker stil og gennemført!!
  God weekend!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det var lidt sent, Mette, men heldigvis skulle han først møde sent den følgende dag. Og samtlige kager blev spist op. ;))
   Stoffet til nederdelen er såmænd fra Stof & Stil og det kan stadig købes. http://www.stofogstil.dk/Katalog/Offer.aspx?group_id=9017&articleid=29841

   Og tusind tak for de søde ord om nederdel og strik. :)) Jeg havde den lyserøde knap i tankerne da jeg valgte garnet ud.
   God tirsdag. :))

   Delete
 3. Hvem der bare havde så sød en nabo. Skøn nederdel.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Åh, det var pænt sagt, Mette - mange tak. :)) Jeg er heldig at have Maria og hendes familie som naboer.
   Det er rart at kunne sy lidt i mindre størrelser, nu da mine børn er større. Maria er altid en glad modtager. :))
   Hav en dejlig dag i morgen.

   Delete
 4. .....søde søde Ulla - hun smiler stadig og det samme gør hendes mor - og den smukke ternede bliver ganske givet en af sommerens favoritter......nu mangler bare vejret så hun kan komme afsted ud i sommerlandet i sit nye skrud ;0)

  .....igen tusind, tusind tak ;0)

  Knus Dorthe

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det var sørme så lidt, Dorthe. Det er helt klart en fornøjelse for mig. :)) Jeg havde godt på fornemmelsen at den ternede ville blive favorit, for hun lyste op da jeg viste hende stoffet da hun var herovre, den dag med nøglen. :)) Det er også den jeg bedst kan lide. ;)
   Og nu tror jeg sulme at vejret til bare ben kommer. Gid vi kan få sol og varme et laaaangt stykke tid.
   Hav det godt og hils.

   Knus
   Ulla

   Delete
 5. Da jeg tænkte over, hvad jeg skulle skrive til dig, var det første der faldt mig ind; eye candy- så det er det jeg skriver :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det glæder mig meget at synes det, Miri, for jeg elsker selv at kigge på andres eyecandy. :)) Jeg bliver aldrig træt af farver, former og detaljer. :))
   Hav en god dag i morgen. :))

   Delete
 6. Du er da så produktiv! Heldige småfolk der kender dig ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er også helt uvant, Rikke. At flere ting blev færdige indenfor nogle dage. ;)) Jeg synes at jeg er den heldige, for hvor er det herligt med mindre børn der gider at gå i hjemmesyet. :)) Der er bare noget særligt over små størrelser hvad enten man strikker eller syer.
   En rigtig god tirsdag til dig. :))

   Delete
 7. Jeg har syet bukser til min datter i det ternede stof. Det er så fint, synes jeg.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er altså også noget fedt stof - jeg kan lige se ternede bukser for mig.
   Jeg købte for nogle måneder siden noget lignende stof i USA. Det er en anelse tyndere og med lidt andre farver. Perfekt til en lille kjole eller en tunika.
   Jeg holder så meget af tern og striber. ;))
   Hav en dejlig dag i morgen. :))

   Delete
 8. Det er som jeg plejer at sige når det gælder dig :-) Du kan noget helt specielt med farver og stoffer...... Den er så fin - nederdelen.
  Og skøn lille top du har strikket.

  Altså - Ulla - jeg må bare eje det kjolemønster du "linkede til" for en uge eller mere siden...... Bare jeg så også fik tid til at sy....

  ReplyDelete
 9. Åh, Gitte hvor er du sød - tusind tak. :)) Jeg kan vist ikke noget særligt, jeg elsker det bare. Og det mener min kære mand kan være en ulempe, altså at se farver og detaljer overalt. ;))

  Er det den lille babydoll agtige kjole/tunika? Den er jeg også vild med. Sig til så finder vi ud af det. Og nu er ferien jo på vej, så får du forhåbentlig masser af tid til at sy. :))

  ReplyDelete

I - read - and - enjoy - every - single - comment - and - try - to - respond - to - it - as - soon - as - possible.

Thanks - a - lot . . . I - really - appriciate - it.