Sunday, March 09, 2008

The cake experiment

Macaroon cupcakes and the very old "Donald Duck Cake" (which was found in a Donald Duck magazine when I was a child - hence the name!!) have always been Emil's and Anne-Sophie's favourite choices of cakes to bake - among others..... Yesterday Emil decided that it was time for new ideas. "What do you think will happen if I mix some of the ingredients from both recipes, mom??" Emil asked me. I saw no other answer than for him to try it out....

Emil thought that the macaroons definitely had to be put in the Donald Duck Cake and the vanilla essence. He added the rest of the ingredients and the dough was put in an baking tin with a hole in the middle, instead of in a plain one - I suspected the cake to become a bit "heavy", but didn't say a word about it!

For ½ an hour Emil waited in suspense. Had a little look through the owen window now and then...And finally the cake was done!

It looked quite good and didn't collapse (shame on me for thinking it would!) Emil was very content....it looked great....it tasted fantastic....only a tiny piece is left......the experiment was a succes for sure!!!

Now we know how to make a "Makronsiand Cake" in my little family!!!!

And the recipe is all written down in the new book Emil made for Christian and me at school....

To make the "Makaronskiand Cake" you use this:

3 eggs

2 deciltres of sugar

150 grams of melted butter

½ teaspoonful of bakingpowder

2 ½ decilitres of flour

17 crushed macaroons

1 ½ teaspoonful of vanilla essence

Wisk eggs and sugar untill it is light and foaming......add the rest of the ingredients.

Bake the cake for 30 - 40 minutes at 200 degrees - put the cake in the middle of the oven.

9 comments:

  1. Emils eksperiment lyder rigtig spændende, og det lyder som noget Simon også kunne have fundet på.

    Målet er vel også nået hvis vores børn bliver til selvstændige, eksperimenterende individer der ikke altid går den slagne vej, men har modet og troen på sig selv så de netop får afprøvet nogen ting og dermed kan drage nogle erfaringer der kan bruges siden hen i livet.... :0)

    God regnvejrsdag til jer alle
    K.H Dorthe

    ReplyDelete
  2. Oh - min mund løber så frygteligt i vand nu...

    ReplyDelete
  3. Det er så herligt at "arbejde" sammen med børnene i køkkenet. Alt efter alder kan de forskellige ting, og de bliver så stolte når du føler at de hjælper/bidrager i familien. Og så kan din dreng ovenikøbet selv komponere opskrifter. Han har altså også et kreativt gen ;-).

    Mødte min gamle dansklærer i Kvickly den anden dag. Vi var begge på bogudsalg og faldt over den samme bog "Ækel ædelse og makaber mad" (hun har også husgerning (eller hvad det nu hedder i dag). Hun sagde at undersøgelser viser, at kun 5% af forældre gider at have deres børn med i køkkenet. Skræmmende..............

    (Var der et stykke tilbage - kommer lige forbi ;-)

    ReplyDelete
  4. Det lyder som en god kage, måske skulle jeg gøre Emil eksperimentet efter!

    Det er dejligt, når børnene har mod og lyst til at udfolde sig i køkkenet, og så må vi holde gode miner til slet spil, når de er ude i de udøvelser, der ikke umiddelbart ser så gode ud :-)

    ReplyDelete
  5. Kære Dorte!

    Jeg bifalder børns eksperimenter af - næsten - enhver slags.
    Jeg er helt enig med dig!!

    Tak og i lige måde...

    KH
    Ulla

    .............

    Den var sørme også god, Julia ;0) Det tog ikke frygtelig lang tid at få den spist!

    ...........

    Emil havde indtil for ganske nylig en drøm om at blive kok, Gitte men den er nu lagt på hylden...

    Jeg elsker når vores børn gider at være med til den slags huslige sysler. Og du har ret i, at det er ganske skræmmende, at kun sølle
    5 % af alle forældre gider lave mad med deres børn!! Det forstår jeg bare ikke...

    Jeg synes, at den legende indlæring generelt undervurderes alt for meget i vores lille samfund.

    Du kunne nemt have fået et lille stykke - selvom det ville kræve hurtig aktion!! ;0)

    ...........

    Det blev faktisk et godt resultat, Anne, så du kan rolig gøre kunsten efter...

    Jeg fulgte hans eksperiment uden deltagen, men frygtede en overgang at kagen i "tunghed" ville læne sig op ad den Toscakage jeg lavede i fordumstid - da jeg havde samme alder som Emil.
    Den blev så slem at vi stadig taler om den i min familie. (Dengang spiste de den med velbehag!!!)

    ReplyDelete
  6. Uha den ser lækker ud den kage....den - eller de opskrifter, kunne jeg godt tænke mig....er det nogle du vil dele?

    skøn knægt der sådan kokkererer til familien.

    Kh Pia C

    ReplyDelete
  7. Tak for det Pia - ja, det er skønt at han har lyst til at lave mad og bage. Præcis deen kage blev rigtig god!

    Du må hellere end gerne få opskriften. Jeg vil se om jeg ikke kan få den skrevet her i løbet af weekenden...

    ReplyDelete
  8. Mmmmmm - det ser sørme lækkert ud! Dejligt med den stemning, du skaber på din blog - det er rigtig hyggeligt at komme forbi til kage! ;o)
    Sjovt i øvrigt - vores hus er også fra 1912...

    Hyggelig hilsen
    Astrid

    P.S. Tak for din søde kommentar på min Flickr - bukserne blev faktisk rigtig fine - selv om jeg er en novice i syning i strækstof.. (Jeg synes, det er svæææææært!)

    ReplyDelete
  9. Would you please publish the Donald Duck Cake recipe. I have spent hours Googling and have not come up with one that came from the Donald Duck Magazine.

    Thank you. Merry

    ReplyDelete

I - read - and - enjoy - every - single - comment - and - try - to - respond - to - it - as - soon - as - possible.

Thanks - a - lot . . . I - really - appriciate - it.