Monday, May 21, 2012

Aaaarrrrghhh!!

                                                                                                                                              
                                                                                                                                 Look at the bottom

Endelig var der nyt at strikke til de lidt større piger - dem på 3 til 8 år. Jeg fandt frem til 2 bøger skrevet af Vibe Ulrik Sondergaard. Der dukkede også 2 bøger op på Adlibris når jeg søgte på forfatteren: "Labour of love" og "Lovely knits for little girls". Begge forsider var forskellige og ligeså var titlerne. De var udgivet på forskellige forlag og den ene var dyrere end den anden.


Jeg plejer sagtens at kunne skelne mellem en bogs udgivelser landene imellem, men det der virkelig gjorde mig i tvivl var, at begge var engelsk sprogede og havde uens titler. Så jeg bestilte begge bøger. De få modeller jeg havde set fra Vibe Ulrik Sondergaard var så fantastiske at jeg måtte tage chancen. Tænk hvis der var 2 bøger?Jeg må indrømme at jeg var lidt betænkelig ved min egen handling, men gjort var gjort. Og selvfølgelig blev min fikse beslutning sandhed, da de to bøger kom. De er fuldstændig ens. Den ene udgivet i England den anden i USA. Jeg føler mig temmelig dum...


Men indholdet er jeg utrolig begejstret for. Der er uttallige fine, fine modeller at strikke og tankegangen i designet er unik og stilfuld.

Så mangler du Vibe Ulrik Sondergaards nye bog med pige strik i alderen 3-8, så har jeg en ekstra du kan købe...bare sig til. 


* * * * * * * * * * * *

IN ENGLISH 

Finally there were new things to knit for older girls - those aged 3 to 8. I found 2 books written by Vibe Ulrik Sondergaard. 2 books also appeared when I searched for the author's name in Adlibris - Labour of love and Lovely knits for little girls. Both covers were different and so were the titles. They were published by 2 different publishers and one was more expensive than the other.

I'm usually capable of telling a books publications apart in several countries, but what really made me doubt was the fact that they were both written in English and had unlike titles. So I ordered both books.
The few models I had seen from Vibe Ulrik Sondergaard's hands were so fantastic, that I had to take the chance. What if there were 2 books?

I must admit that I had my second thoughts about my descission, but done was done. And of course my fixed idea came true when I received the 2 books. They were completely the same! One was published in the UK, the other in the USA. I feel rather stupid...

But I'm really thrilled about the content of the book(s). There are numerous fine, fine designs to knit and the idea behind the design is unique and stylish.

So if you need Vibe Ulrik Sondergaard's new book with girlish knit designs sized 3-8 years, then I have an extra one for you to buy. Just let me know.

13 comments:

 1. Så vidt jeg kan se på Ravelry er du ikke den eneste der er gået i denne fælde. På Amazon har de ligefrem et tilbud hvor man kan købe dem sammen - en smule vildledende, må jeg sige. Jeg har desværre ingen piger at strikke til, så jeg er ikke aftager af den ellers meget fine bog...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det er da godt nok vildledende, Birgitte - det så jeg også og det bekræftede bare min tanke om at det kunne være 2 forskellige bøger, endnu mere! :))
   Pyt med at du ikke kan købe min ekstra bog, jeg er bare glad for at høre, at jeg ikke er den eneste der gik fejl i titler og billeder. ;))

   Delete
 2. Ej, hvor surt !
  Og sikke dejligt, at du skriver på dansk :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det var bestemt vildledning i den grad, Miri. ;)
   Jeg er glad for at du kan lide det danske på bloggen. Jeg syntes bare at jeg trængte til det, selvom jeg faktisk hader blogs hvor der er skrevet på 2 sprog. Men sådan må det være indtil jeg finder en snildere løsning. :))
   Hav en dejlig dag. :)

   Delete
 3. Den ville jeg også kunne hoppe på. Øv hvor ærgerligt. Men mon ikke du får afsat den til en strikkene mor til småpiger..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Så føler jeg mig knap så dum, Ulla. :)) Det var godt at andre også kunne misforstå. ;))
   Jeg håber at en anden glad strikker med søde piger kan få glæde af bog nr. 2, for den er virkelig god. :))

   God solskinsdag. :)

   Delete
 4. Jeg kunne godt være en strikkende mor til en småpige :) Jeg har lige siddet her til formiddag og kigget på den og undret mig over det tåbelige i at den samme bog skal optræde så forskelligt, og været lidt træt af, at det ikke var til at se flere billeder. Hvad skal du have for bogen, hvis den skal sendes til Aalborg?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det lyder sørme lovende, Nielsdottir. :)) Det er virkelig underligt at en bog kan fremstå så forskellig, men jeg er overbevist om at det skyldes udgivelser i forskellige lande. Men de engelsk sprogede plejer da som regel at have samme titel, selvom de kan have et anderledes udseende. :)

   Jeg beholder selv den dyreste bog (190 kr) så den jeg gerne vil af med kostede 160 kr. Forsendelse til Ålborg er 46 kr, så hvis du betaler 160 kr ialt, så er den din. :))

   Delete
  2. Det lyder fint. Vil du sende mig en mail (til nielsdottir @gmail.com (fjern mellemrum))med dit kontonummer, så overfører jeg pengene og sender dig min adresse :)

   Delete
  3. Nej, hvor dejligt. :)) Jeg sender dig straks en mail, så jeg kan sende bogen til dig hurtigst muligt.

   Delete
 5. Haha, I did exactly the same mistake! I ordered both books (from Amazon) - and also returned both of them...

  Det overrasker meg at det er så lite informasjon om mønstene og forfatteren på Raverly - og få foto - men det kommer vel mer etterhvert. Min favoritt er genseren "Matilda", altså den i naturfarge helt til høyre på fotoet nederst her på bloggen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ohh! Du opfattede det præcis som jeg, Frida. Det er altså dårlig information fra bog butikkernes side. Men vi to begår nok aldrig den fejl igen. Fremover er vi ekstra opmærksomme når vi køber bøger af samme forfatter. ;))

   Jeg havde ikke selv tænkt på forskellen i forhold til cm og inches. Det er godt der findes sider med omregnings tabeller som den du har linket til. Tak for tippet. :))

   Delete
 6. PS: Mønstrene i de to bøkene er jo identistiske. men den store forskjellen er ulik bruk av måle-enheter osv mellom USA og Storbritannia. Se forskjellen på amerikansk og britisk strikke-terminologi f eks her:

  www.angelyarns.com/yarn/charts.php

  ReplyDelete

I - read - and - enjoy - every - single - comment - and - try - to - respond - to - it - as - soon - as - possible.

Thanks - a - lot . . . I - really - appriciate - it.