Saturday, October 18, 2008

D... pockets!

I'm making a duffelcoat!! Well, right now I'm taking a break, because the d... pockets look horrible! Don't you know the feeling when a craft just makes you so angry? I always leave it for a while otherwise I make more mistakes and get even more irritated! I haven't taken any pictures of it either - maybe later on you will see it....when the little fellow who is recieving it for his birthday has had it. (Not that I think he blogs - he's turning 3 - but you never know about his mother)

At least I can tell you that it's somewhat lime green-ish...and it's made out of wool - felted wool from Fjølner. I have allways been such a great fan of Duffelcoats. I have one myself and when my children were younger I made some for them as well.

Yesterday I googled the word duffelcoat, because I needed some ideas to make an alternative way of closing the jacket. So many gorgeous coats turned up - in all sizes. I'm crazy about these ones, knitted by the talented Anny purls.

Aren't they adorable?? I think so....

If you like them as much as I, you can buy the pattern on Ravelry - right here or in the shop Jujube & Lolo right here.

If you rather want to buy a - childrens' - duffelcoat, then this would be a fantastic choice.

It's a wonderful classic look and the colour never fails if you ask me...

Well, I had better be off. The birthday duffelcoat has to be done by Monday, and with my speed I have to get back at it right away!

12 comments:

 1. Jo tak, detaljer som driller har F..... skabt!
  Lige nu ejer jeg en duffelcoat i den dejligste stærke grønne farve, tidligere havde jeg en som nærmest var hindbærrød og som barn havde jeg en camelfarvet.
  En duffelcoat er et must!

  ReplyDelete
 2. Oh yes, I know that feeling, sometimes I just have to put it away because I feel as though I might just cut it up in anger! Those knitted jackets are lovely.

  ReplyDelete
 3. Hold da op - det var også noget af et projekt, men hvis nogen kan, så kan du nu. Hvor er de dog søde, de små strikkede... Men jo, jeg kender godt til at blive gal over projektet - jeg er bare ikke altid god nok til at lade det ligge lidt, selv om det nok var det bedste. Glæder mig til at se det færdige resultat! :)

  ReplyDelete
 4. Hanne, jeg tror du har en duffelcoat i lige præcis dén grønne farve, som jeg har ledt efter med lys og lygte i de seneste måneder!! Jeg vil nemlig så gerne finde uld i grønt til en jakke til mig selv, men det er aldrig den helt rigtige farve jeg finder...

  Du har ret i at en duffelcoat er et must. Når først man har forelsket sig i den type overtøj, så bliver man aldrig træt af modellen ;0)

  .................

  I'm happy to hear that other sewing people have the same kind of experiences as me, donna ;0)
  A little break gives new power to continue the sewing project...

  I just adore those tiny jackets as well!

  ..................

  Mange tak for tilliden, Astrid :0)) Men det startede ikke alt for godt med de drilske lommer.

  Jeg syer i filtet uld, som jo har en strikket, elastisk bagside og derfor gav den ene lomme sig i toppen. Og det er nærmest håbløst at pille op i den slags stof uden at ødelægge overfladen. Jeg håber det går!!

  Jeg er blevet bedre med tiden til at forlade et sytøj der driller. Tidligere blev jeg også bare ved og ved...og blev mere og mere stædig og rasende. Nu er stædigheden desværre besejret lidt af kroppens skavanker...

  ReplyDelete
 5. Hej Ulla - Lyder som om du er kommet på overarbejde med den jakke. Hader når tingene ikke rigtig vil som jeg vil...... Håber det bliver - en jakke ;-)

  Lise kastede et blik på Duck Soup - Mor - sådan en vil jeg have! Mon ikke også det er muligt at forstørre mønsteret fra en 4/5 til 6/7..... Skal prøves tror jeg.

  Du er altså super til at finde dejlige ting på nettet ;-)

  I dag er der tid til håndbold!

  ReplyDelete
 6. Duffelcoats er min favoritt!! Har ønska meg ei slik lenge.. Lykke til med lommene!! :)

  Ha en fin søndag!

  ReplyDelete
 7. I can't wait to see the finished coat. I couldn't even begin to consider making a coat!! I love the small knitted ones too! Particularly the coloured fastenings!

  ReplyDelete
 8. Det er jeg bestemt, Gitte ;0))!! Lige nu burde jeg lige sy de sidste sømme langs ærmekanten i hånden...man jeg har knoklet så hårdt med jakken, at jeg lige behøvede en pause til ryggen.

  Jeg tror sagtens at den kan forstørres den lille Duck Soap. Jeg synes den er helt fantastisk - og mange tak! :0)

  Håndbolden gik bare ikke så godt i går :0( Der er ellers nye kræfter på holdet - skønt!

  .............

  Vi er mange der elsker duffelcoats, Bea. Jeg holder så meget af snittet og de mange skønne detaljer...
  Du må have dig en - eller måske selv sy én?

  Lommerne på den lille jakke jeg er ved at sy, blev aldrig helt gode. Men nu piller jeg altså ikke syningen op mere ;0)

  Hav en god mandag aften :0)

  .................

  I hope to show some pictures of the little duffelcoat, later on today, Di. I HAVE to finish it by six o'clock so our nephew can get it for his birthday....

  I really like the knitted ones as well. The bindings are great and the choice of yarns is gorgeous.

  ReplyDelete
 9. Oh, thank you for the links. The knitted duffles are unbearably sweet.

  ReplyDelete
 10. Hei,
  Jeg har lett lenge etter mønster på duffelcoat. Tidligere hadde Stof og stil, men de har ikke det lenger. Kan du hjelpe?

  ReplyDelete
 11. Hei,
  Jeg har lett lenge etter mønster på duffelcoat. Tidligere hadde Stof og stil, men de har ikke det lenger. Kan du hjelpe?

  ReplyDelete
 12. Hej Oktava!

  Hvis det er et mønster på en børne duffelcoat du leder efter, så kan jeg hjælpe dig. Den jeg syede var fra et mønster fra "Ottobre nr. 6/2007

  Min duffelcoat kom til at se sådan "her ud.

  Håber at det kan hjælpe dig :0)

  Hilsen
  Ulla

  ReplyDelete

I - read - and - enjoy - every - single - comment - and - try - to - respond - to - it - as - soon - as - possible.

Thanks - a - lot . . . I - really - appriciate - it.