Thursday, September 18, 2008

White frost

When I stood on our outside stairs this morning to wave Emil off to school, I felt rather cold. And as Emil noticed, white frost covered parts of the pavement. I even wondered whether it soon would be time to wear mittens in the early morning hours. Somehow members of my family seem to loose 1 - or more - mitten every single autumn and winter, so it would be nice to be able to make some myself.

I have never ever knitted a pair of mittens, but I must say that I would love to try it out. Especially after seing a bunch of georgeous mittens on Ravelry. If you are a bit nervous about starting your first mitten, you can find a great link for - Danish, sorry English folks! - mitten help right here.

11 comments:

 1. De er skønne de vanter, du viser og jeg må indrømme, at vanter allerede er i brug herhjemme, når jeg går tur med Viggo i engen. Det er koldt nu.

  Og så lige et tak for tipset til Hendes Verden ;-)

  ReplyDelete
 2. Skønne skønne vanter, Ulla, jeg ville elske at ha' dem i min vintergarderobe.
  Amanda har hevet lufferne frem til morgen-cykelturen i skole, det er så koldt allerede nu, og vi er kun i september, gru og gys...

  ReplyDelete
 3. Skønne vanter. Ja - det er ved at være ved den tid.

  Må sige, at du er den fødte optimist hvis du går igang med de smukke vanter - selv om du ved at sandsynligheden for at der er 2 når vinteren er omme er ringe.....

  Med hensyn til at miste - så er vi gået over til huer købt hos Søsterne Grene for kr. 20,00 stykket. Køber en 4-5 stykker, så er der en chance for at Søren er dækket ind hele vinteren...... Nul hjemmestrik der, du! Tror vi har en enkelt liggende fra sidste vinter. Er ellers hooket på at strikke en super sej hat med dødningehoveder til ham...... Hmmm - jeg ikke helt sikker på at jeg magter sætningen "Mor" - jeg kan ikke finde min hue......

  ReplyDelete
 4. Making mittens is part of my to do list for this fall! but no pattern (just soled color)...one step at the time ;)

  ReplyDelete
 5. Jeg kan nu godt forstå, at du allerede har taget vanterne i brug Jeannette Mariae. Det var sørme koldt i morges, og når du går i engene er der vel som regel koldere endnu!

  Det var så lidt med tipset - Hendes Verdens hjemmeside er slet ikke så ringe endda ;0)

  ................

  De er godt nok pragtfulde den slags vanter, Anne. Jeg har altid holdt utrolig meget af nordiske mønstre på vanter. Sikke mange andre slags der også er!

  Og de er sådan et friskt pust, når man ser dem i mængden af mennesker på gaden.

  Sådan en morgencykeltur kan virkelig være kold for hænderne. Klogt af Amanda at finde lufferne frem :0)
  Og du har ret: det er kun september, men hundekoldt!

  ReplyDelete
 6. Du har ret, Gitte. Jeg laver IKKE mønstre på vanter til Emil, for de forsvinder om dug for solen. Selvom der er nogle med dødningehoveder, som han måske kunne lide.

  Jeg lavede også en hue med dødningehoveder til Emil for nogle år siden. Han elskede den hat!!

  http://www.flickr.com/photos/lille-ursus/2861639181/

  Men jeg har også set nogle andre med dødningehoveder på Ravelry som er ret seje.

  God idé med at købe en ordentlig sending huer og vanter billigt.
  Det vil være en løsning hos os. Så sent som i dag havde Emil glemt sin uldtrøje i skolen, såååå.... ;0)

  .............

  I know what you mean, Claudia! I saw so many mittens last winter, but didn't have the guts to start. THIS autumn however, I'm ready!! ;0)

  ReplyDelete
 7. Super sej hat, du lavede til Emil!

  ReplyDelete
 8. De er da godt nok også dejlige, dem du har fundet der. Det skulle da være en smal sag for dig at få fremstillet en kurvfuld vanter? :)

  ReplyDelete
 9. Tak skal du ha', Gitte. Den var ret simpel at strikke. Det var bare på rundpind, så der ikke blev nogle generende syninger, og med indvending fold på det nederste stribede stykke (for at varme ørerne).

  ...............

  Ja, det vil jo vise sig om det er, Astrid - men forsøges skal det på et tidspunkt ;0)
  Smukke er de i hvert tilfælde...

  ReplyDelete
 10. These look lovely. Is that fair-isle knitting ?

  ReplyDelete
 11. They truely are wonderful, Julia - I haven't knitted any of them but found them on Ravelry, because of their beauty.

  I actually don't know whether they go under the term fair-isle, but since fair-isle is a lot of tiny pattern, I guess that the ones at the bottom are such kind of knitting....

  ReplyDelete

I - read - and - enjoy - every - single - comment - and - try - to - respond - to - it - as - soon - as - possible.

Thanks - a - lot . . . I - really - appriciate - it.