Sunday, September 09, 2012

Masser af sildeben

                                                                                                                        ENGLISH below 


Den anden dag blev jeg færdig med Stella - den anden. En beret designet af Hanne Falkenberg.
I december 2010 strikkede jeg den første af slagsen til Anne-Sophie - se den færdig her hvis du vil - og da hun blev særdeles begejstret for den, spurgte hun forleden, om ikke jeg ville lave endnu en.

Og selvfølgelig ville jeg det.


Allerførst startede jagten på opskriften, som jeg havde haft i hænderne ganske få uger forinden, da jeg sorterede alle mine opskrifter. At den så var væk da jeg skulle bruge den, er typisk. Derfor måtte jeg investere 187 kroner i et nyt kit. Desværre var der ikke en farvekombination som passede helt perfekt, men det betød ikke det store, da vi allerede havde aftalt, at Anne-Sophies hat skulle strikkes i sart lyserød og neon pink.


Det er et skønt stykke strikketøj sådan en hat. Jeg holder meget af at se mønster udvikle sig, og ikke mindst fornemmelsen af når alt går op i en højere enhed (læs: når jeg undgår at strikke fejl og tælle forkert).

I går aftes fik hun så den færdige hat, og heldigvis bragte den stor glæde. Jeg syntes ikke at den pink fremstod helt så neon agtig som jeg ville ønske mig, men Anne-Sophie var helt igennem tilfreds med farverne,  og det var jo nu engang det mest væsentlige.

Jeg har stadig garn tilbage fra denne hat, og overvejer nu om jeg skulle strikke et par sildebens vanter der kan passe til.

Og i min strikkekurv ligger der et garn kit til endnu en hat, blot i smukke petrol lå nuancer. Tiden vil vise om jeg kan lokke Anne-Sophie til at bruge en hat i de farver...og gæt engang hvad jeg fandt i går, pænt sorteret i en skuffe med mønstre, som jeg havde glemt i min jagt??

. . . . . . 

                   Lots of herringbones

Stella - the second one. A beret designed by Hanne Falkenberg. In December 2010 I knit the first one for Anne-Sophie - have a look at it being done here if you like - and since she was very keen on it, she recently asked me whether I wanted to knit another one for her.

And of course I would love to do that.

At first I started hunting down the pattern, which I had had in my hands a few weeks earlier when I sorted all my patterns. That it was gone when I needed it, is typical. Thus I had to invest 187 Danish kroner in a new knitting kit, as the pattern isn't sold without yarn. Unfortunally there wasn't a colour kombination which was suitaible, but it didn't matter that much as we had agreed that Anne-Sophie's hat was to be knit in a pale pink and a neon pink.

The hat is a wonderful piece of knit. I love to see a pattern grow, and not least the felling of everything coming together (read: when I avoid knitting any mistakes or counting the pattern wrong).

Last night she had her hat, and luckily she liked it. I didn't think that the pink colour was as neon pink as I had hoped for, but Anne-Sophie was completely satisfied with the colours, and that is by far the most important thing.

I still have some yarn left from this hat, and now I'm thinking whether I should knit a set of herringbone mittens to go with the hat.

And in my knitting basket I have a kit for one more hat in lovely teal blue colours. Only time will tell if I can persuade Anne-Sophie to use a hat in that colour scheme...and guess what I found yesterday, in a drawer with nicely organised patterns, which I had forgotten in my search??


16 comments:

 1. Så irriterende at man ind imellem ryder op så det hele er væk.. Måske et stort skilt med påskriften " oprydning forbudt" ville hjælpe.. Griner..
  Huen blev smuk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, hvor er det bare træls når man ved den er der, Ulla! Og så endda pga. oprydning. Men det mest provokerende var, at jeg fandt den i går! 187 kr. er også en slags penge. ;))
   Og tusind tak. :))

   Delete
 2. Replies
  1. Mange tak, Gitte Bettina. :)) Jeg kan også rigtig godt lide mønsteret - sildeben har altid været en af mine favoritter.
   Og hatten er utrolig nem at strikke - og sjov. :))

   Delete
 3. Replies
  1. Tusind tak, Natalie. :)) Jeg elsker farver og det samme gør min datter. Det er dejligt med lidt der liver op, når det bliver koldt og gråvejr. :))

   Delete
 4. Stilig og flott hatt du har strikka. Likt godt fargen og. Ha ei goé og kreativ veke. klem

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mange tak, Kari. :)) Det er jeg glad for at du synes. Det er altid sjovt at sætte farver sammen i et strikketøj. Det er den halve glæde synes jeg. ;)
   Du må også have en rigtig god uge.
   Klem

   Delete
 5. The hat looks great, I can imagine the mittens looking great with them. The colours look great and I am also more the colourful person when it comes to clothes (especially winter clothes).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nina, thanks a million. :)) I like these colours as well. Especially when it involves pastel colours. ;) I wear black a lot, but almost always with some kind of colour to brighten it all up. :))
   Take care.
   XX

   Delete
 6. Hvor er den smuk - tror vi er mange der har prøvet at rydde op for så bagefter ikke at kunne finde ting , men træls er det og 187 kr er da en pæn slat

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mange tak, Marianne. :)) Det er godt at jeg ikke er den eneste glemsomme. Det er frygteligt irriterende, når den lige har været der sådan en opskrift! Og endnu mere når det koster penge. ;))

   Delete
 7. Ulla - har du oplevet, at der er nogen, der ikke kan komme dig på deres blogroll? Jeg har forsøgt både på den ene og anden måde, men aner ikke, hvordan jeg skal plotte dig på? Kan du evt. hjælpe? Vh C

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg har ikke oplevet det før, Christina, men tak for at du nævner det. :))

   Det eneste jeg kan komme i tanke om af den slags, er da jeg for et stykke tid siden ikke længere kunne tilføje flere blogs til min eksisterende blogroll overhovedet. Derfor startede jeg en helt ny nr. 2 blogroll og har siden tilføjet de favoritter jeg støder på dér. :)) Er det kun min blog , som ikke kan tilføjes hos dig?
   Jeg kender desværre ikke en løsning på stående fod, men hvis jeg støder på én siden hen siger jeg lige til.

   Mange hilsner
   Ulla

   Delete
  2. Kære Christina, en lille opdatering. Jeg står da sulme allerede i din blogroll! Mit blog navn er bare erstattet af en lille prik. Jeg tror at du måske kan erstatte prikken med blog navnet på denne måde: start med at copy og paste min blogs adresse i www adresse linien på lilleursus siden. Gå så ind i din egen blogs funktion hvor du normalt tilføjer nye blogs. Gå til punktet "omdøb" og slet min nuværende blog adresse. Indsæt den du har copy'et og past'et. Forhåbentlig er den lille prik nu erstattet af "lille-ursus".

   Oh, det lyder snørklet formuleret kan jeg godt selv fornemme. Men min tekniske kunnen indenfor dette område er ikke den største. Og måske har du endda allerede prøvet dette forlængst, uden nævneværdigt resultat. ;)

   Kh
   Ulla

   Delete
 8. Åh, en så otroligt läcker basker!! Fina färger och kul mönster!=0)

  ReplyDelete

I - read - and - enjoy - every - single - comment - and - try - to - respond - to - it - as - soon - as - possible.

Thanks - a - lot . . . I - really - appriciate - it.